Вотът реши шествието да се отправи към централата на БСП и събралите се около 400 души тръгнаха натам със скандирания „Оставка”, "Мафия", "Избори", предаде "Фокус".

В началото на шествието вървяха барабанистите. Останалите протестиращи носеха плакати, на които пишеше: "Не освинвайте държавата ни”, „Скоро ще ви изръчкаме от там”, „Ние искаме 121 места в нашия, а не във вашия парламент”.

Полицията навреме спираше и пренасочваше движението, докато протестиращите преминаваха улиците. 

По-късно протестното шествие се върна отново пред сградата на Министерски съвет и тогава продължи към парламента. Кордон от полицаи препречи движението на шествието към бул. „Дондуков”. Недоволните граждани тръгнаха по бул. „Цар Освободител”, като движението по булеварда бе блокирано, докато преминават.

Зад тях се движеше полицейска патрулка, но до напражение не се стигна. 

Пред Народното събрание протестиращите спряха, блокираха движението и продължиха събирането на подписите за оставка на правителството.

Една от най-обсъжданите теми беше високата оценка, която си дава кабинетът за свършеното в първите 100 дни, съобщи БНТ. Протестиращите са убедени, че сегашното правителство няма с какво да се похвали и заради това трябва да подаде оставка.

Внасянето на вот на недоверие от партия ГЕРБ се подкрепя от повечето недоволни, макар да знаят, че процедурата няма да успее.

И тази вечер сградата бе оградена с метални заграждения, зад които имаше полицейски кордон.
Пред паметника на Цар Освободител все още стоят белият роял и черното пиано, на което един от протестиращите свиреше.

Към 21 часа някои от участниците в протеста започнаха да се разотиват. Към 22 часа там бяха останали само около 30 души.