26-те милиона лева са пари, заложени в държавния бюджет за 2011 г. и това не е нова цифра. Средствата са смятани на базата на предишни избори, обясни Дянков, който бе избран от кабинета за организатора на изборите.

Спестяваме около 8 милиона лева от това, че те ще се проведат в един ден”, каза  още финансовият министър. Той посочи, че цялата разбивка на сумата по пера, е описана в Закона за държавния бюджет за 2011 г. За момента не са предвидени промени на сумите.

Изборите за президент и местна власт ще се проведат на една дата – 23 октомври. На 20 юни президентът Георги Първанов подписа  указа за провеждане на местните избори, а преди това - на 15 юни парламентът гласува датата за избор на президент и вицепрезидент.

За предишните местни избори през 2007 г. бяха отпуснати 18.5 млн. лв., но по-късно се оказа, че са изразходвани допълнително още 700 000 лв.
За президентски избори през 2006 г. пък кабинетът "Станишев" гласува 22 млн. лв. Сметката беше двойно завишена спрямо предходния вот през 2001 г., когато той е струвал на данъкоплатците под 10 млн. лв.