БСП иска предсрочни парламентарни избори колкото се може по-скоро, каза по bTV зам.-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев.

"Всички знаем, че това правителство няма да си изкара мандата", подчерта той.

"Избори ще има съвсем скоро, хората и бизнесът вече се готвят", изтъкна Стойнев.

Това, че г-н Борисов не може да изкара един пълен мандат, не е проблем на БСП, а на ГЕРБ", каза Стойнев по повод думите на премиера, че 3 пъти им дава шанс да управляват.

"Липсваше ни суджукът на ГЕРБ", каза Стойнев пък по повод изказването на Борисов БСП да си "хапнат и пийнат" на Бузлуджа - "те обичат".

Във връзка с пожара в "Царските конюшни" Стойнев предположи, че целта е имотът да бъде съборен, за да се изгради нова сграда на негово място, и това се прави по престъпен начин.

По повод клипа, на който лидерът на социалистическата партия танцува на ритмите на Горан Брегович, Стойнев коментира, че като народен човек Корнелия Нинова се е забавлявала така, както й идва отвътре.

"Когато сме всички заедно, членовете и симпатизантите, наистина атмосферата е неописуема. Не смятам, че е станало нещо лошо. Просто хората видяха Корнелия Нинова не само като лидер на най-голямата опозиционна партия, а и като един нормален човек, който се забавлява", отбеляза Стойнев.