Ганчев и Парамов са първата известна кандидат-президентска двойка, която ще участва във вота през есента. Те представиха програмата си в пресклуба на БТА в Стара Загора.

Ние ще гарантираме независимостта на трите власти, категоричен бе кандидатът за президент. Сред останалите акценти в програмата му е създаването на силна армия и привличане на млади специалисти, които да се завърнат в родината си.

Аз години наред се опитвам да сдобря Америка и Русия, защото тези две държави трябва да гарантират мира, изтъкна Жорж Ганчев. Той обяви, че неотдавна е бил на работно посещение в Москва.

Голямата изненада на тези президентски избори ще бъдем ние, прогнозира финансистът Кольо Парамов. Новата българска политика се нуждае от качествена промяна, подчерта кандидатът за вицепрезидент.

За 76-годишния Ганчев това ще е трето участие в президентски избори. През 1992 г. той се класира трети; за него и Петър Берон (като кандидат за вицепрезидент) гласуваха 17 на сто от избирателите. Но през 2001 г. колоритният бизнесмен събра само 3,36% от гласовете.

Жорж Ганчев обяви преди около два месеца, че има намерение да се кандидатира и на изборите тази есен.