Това каза на пресконференция лидерът на ДСБ Иван Костов, цитиран от „Фокус”.

Комисията за борба с корупцията трябва да извърши проверка и да се обърне към Върховния административен съд за констатиране на конфликт на интереси при лидера на ДПС Ахмед Доган.
Въпросът вече е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре. Председателят на комисията Димо Гяуров заяви, че ще се опита да сезира главния прокурор Борис Велчев относно търговия с влияние, за да може евентуално да се стартира наказателно производство.

Надявам се комисията единодушно да приеме изнесената информация да бъде проверена, посочи Гяуров, цитиран от БТА. Срокът, в който трябва да стигне до обосновани изводи, е 2 месеца.

Преди няколко дни в. "Труд" писа, че Ахмед Доган е взел 1.5 млн. лв. комисионна като консултант на 4 проекта - хидровъзел “Цанков камък”, “Доспат”, каскада “Горна Арда” и язовир “Тунджа”.
Изплащането на парите е уредено с договор за консултантски услуги от януари 2008 г. между Ахмед Демир Доган и Института по минно дело чрез "Минстрой холдинг", представляван от Николай Вълканов.

Впоследствие Камен Костадинов от ДПС обяви по БНТ, че тези 1.5 млн. лв., получени от Доган, са от частна фирма, като проектите, за които той е получил възнаграждение, нямат нищо общо с „Цанков камък“.