Председателят на парламента Ива Митева наложи наказание - "забележка" заради неприлични думи на депутатите от "Има такъв народ" - Филип Станев, Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и от "БСП за България" - Георги Свиленски. Това стана след като депутатите гласуваха актуализацията на пенсиите да стане от 25 декември. Реплика на Георги Свиленски от "БСП за България" стана причина за поредица от процедури по начина на водене и лични обяснения. Стигна се до неприлични думи и обиди на народни представители.

Свиленски попита има ли сватба и годеж между ДПС и ИТН, а колегата му Мирчев допълни с обстоятелствата, че г-н Йорданов бил булката, а Филип Станев - шаферката.

"Сватбата е ясна, партито ще е довечера най-вероятно в Делта Хил при чичо Славчо", каза Мирчев. Филип Станев /ИТН/ реагира в лично обяснение като посъветва Мирчев да спре да се държи като мъж с едро тяло и заешко сърце, след което го посъветва да спре да всява интриги.

Колегата му Тошко Йорданов /ИТН/ също в лично обяснение посочи, че БСП е "доста шавлива политическа булка". Влязохме в тази история, защото вие приехте три различни неща и забъркахте тази каша, каза Йорданов. Той се обърна към Стоян Мирчев от левицата с думите, че само маймуните помнят три минути.

Станислав Балабанов също се включи с искане за процедура като заяви, че досега е мислил Свиленски за "палячото на групата", а това се е оказал Мирчев.

Последваха поредица от процедури на депутати от левицата по начина на водене към председателя Ива Митева с искане да бъдат наложени наказания за неприлични думи и обиди на депутати от ИТН. Митева отговори, че от левицата призовават към спазване на правилника, а самите те не го спазвали.