Dir.bg ви представя селекция от ексклузивни кадри на Асошиейтед прес от първите минути на Джо Байдън и Камала Харис като президент и вицепрезидент на Съединените американски щати.

На тях, както стана ясно, отсъства предшественика му Доналд Тръмп. На церемонията обаче дойдоха много бивши президенти на САЩ със съпругите си, сред които Барак Обама, Бил Клинтън и Джордж Буш-младши.

Цялата галерия ВИЖТЕ ТУК >>

Вицепрезидентът на Доналд Тръмп - Майк Пенс, уважи инаугурацията на победелети ги Байдън иХарис. Там бяха и председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и други политици и знаменитости. Шоузвезди като Лейди Гага и Деми Мур поздравиха новия лидер на Америка.

Обикновено на голямата паркова площ пред Конгреса за събитието се събираха десетки хиляди хора. Сега там са поставени близо 190 000 знамена, за да представляват отсъстващата от събитието публика.

Въпреки безпрецедентните марки за сигурност и призивите да няма публични събирания, привърженици на бившия президент Доналд Тръмп издигнаха плакати в негова подкрепа.

Снимки: АР/БТА

Снимки: АР/БТА

Снимки: АР/БТА

Снимки АР/БТА

Снимки: АР/БТА

Снимка: АР/БТА