"С хижите "Ситняково" и "Саръгьол" не може да се случи това, което стана с "Царските конюшни". Още с встъпването си в длъжност съм издал Заповед №ОА-138/08.06.2017 г., с която категорично забранявам продажбата на държавни имоти". Така областният управител на Софийска област Илиан Тодоров коментира опасенията на Симеон Сакскобургготски, изразени в телевизионно интервю, че хижите "Ситняково" и "Саръгьол", които се намират на територията на Софийска област, ще последват съдбата на "Царските конюшни".

Тодоров подчертава, че за него продажбата на държавни имоти е напълно неприемлива, затова в мандата му няма да бъде продаден нито един държавен имот, намиращ се на територията на областта.

Припомняме, че Илиан Тодоров забрани продажбата на държавни имоти, като това беше една от първите заповеди, които издаде след встъпването си в длъжност.

Вчера Симеон Сакскобургготски изрази навръх 82-ия си рожден ден притеснение, че отнетите му хижи "Ситняково" и "Саръгьол" ще последват съдбата на "Царските конюшни". Бившият министър-председател на България коментира, че делата за семейните му имоти са тормоз, в предаването "120 минути" по bTV.

"Вижда се, че има систематично преследване. Да се върнем назад - 1946 г., правителството на Кимон Георгиев признава и ни дава списък на частни и лични имоти. 1998 г., демократична България, Конституционният съд се произнася, че е така. Според мен, каквото следва няма логично обяснение. Този мораториум не е законосъобразен, това е тормоз, начинът, по който се действа - загубихме двете дела за хижите "Ситняково" и "Саръгьол". Опразнихме ги, защото съм коректен човек, но с голяма болка в сърцето. Виждам чиста злоба - да се отнеме, без някакъв план за действие. Предполагам, че ще стане като с т.н. "Царски конюшни", коментира Симеон Сакскобургготски.