Станислав Недков-Стъки, който неотдавна обяви, че се впуска в политиката, атакува Слави Трифонов.

Днес лидерът на "Има такъв народ" в свой пост написа: "Когато Недялко Недялков, Стойчо Стоев, Антоанета Христова, Валерия Велева, Татяна Буруджиева, Румяна Коларова, Нидал Алгафари, Огнян Минчев, Стъки и още много други знайни и незнайни воини на свободното слово, поставено в услуга на ГЕРБ, когато всички тези прекрасни хора започнат да говорят срещу нещо, което съм направил, аз веднага разбирам, че съм постъпил правилно".

Няколко часа по-късно Недков му отвърна (публикуваме текста без редакторска намеса-б.р.):

Драги Слави,

Останах неприятно изненадан от лекотата, с която хвърляш в публичното пространство неистини, което не подхожда на един политически лидер "от нов тип"! Говориш за истината, а бълваш измишльотини, все едно пишеш сценарий на някой от актьорите в Шоуто.

Ако наистина държеше на правдата, нямаше да се засегнеш от казаното от мен вчера и да пишеш гнусотии по мой адрес. Всяка една дума, която съм казал и написал, е истина, която се оказва доста неудобна за теб.

А ето и част от неоспоримите факти за теб:

- подведе 2.5 милиона българи да подкрепят инициирания от теб Референдум с обещанието да въведеш мажоритарен вот в два тура, и да намалиш субсидията на партиите на 1 лв на получен глас. Когато имаше мнозинство от 165 депутата и възможност да изпълниш това, ти излъга хората с оправданието, че сега не било времето.

- Подведе половин милион българи да гласуват за теб на последните избори, като даде заявка, че искаш да управляваш. Когато получи мандата и трябваше да съставиш правителство се уплаши и го върна веднага. Дори не предложи кабинет, макар че имаше мнозинство и нужната парламентарна подкрепа. Единственото лице, което предложи се оказа в близки контакти със спорен бизнесмен.

- Хората гласуваха за теб, а твоите депутати приеха един единствен закон, който облагодетелства ДПС, и който даде възможност на Мустафа Карадайъ с приповдигнат тон да заяви пред Ердоган, че на последните избори ДПС са получили 22 хиляди гласа, но на предстоящите през юли очакват над 50 хиляди гласа.

По-голяма услуга от това здраве му кажи.

Това е резултата от твоята работа и краткосрочното депутатстване на Тошко и групата му. Неслучайно много политически анализатори коментират, че "Има такъв народ" е партия подпомагана от ДПС.

Неприлично е да говориш, че съм в услуга на Герб, защото публично известна истина е, че не аз, а ти си бил пръв приятел с Бойко Борисов. Не аз, а вие двамата сте ходили на кино.

Не аз, а ти, Слави, си искал "градинка до Японския хотел и половината от партия Герб", както самия Борисов призна, като причина да си развалите отношенията.

Опорката, че съм от Герб отдавна се сгромоляса, но тошковците около теб са толкова непродуктивни, че не могат да измислят друго.

Ако бях от Герб сега щях да съм се скатал в техните листи, а не да учредявам КПД.

Ако бях от Герб щях да бъда техен кандидат за президент, а нямаше да бъда издиган от Инициативен комитет.

И накрая, извън политическия диалог има нещо, което истински ме смущава. Твоите сатанински татуировки по тялото ти, които не криеш. Да изобразиш смърта и да си татуираш надпис "Аз идвам и водя със себе си ада" е плашещо и антихристиянско.

Аз имам друга цел и тя е да работя за България. Ще направя всичко по силите си да превърна България в земния рай, и да помогна на българския народ да познаят Истината, която пък ще ги отведе в Небесния Рай!По-рано и политологът Огнян Минчев отговори на Слави Трифонов.