"Потресаващи са кадрите, които показват насилие над протестиращи. Всички днес говорим за тях. Но говоренето не стига". Това заяви във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова за разпространените по време на заседание на комисия в парламента кадри от протестите миналата година.

Тя призова за обективно разследване, съд и отговорност.

"А най-голямата е на онзи, под чиито прозорци на Министерски съвет се случва това", пише още Корнелия Нинова в поста си в социалната мрежа.

По-рано лидерът на ИТН Слави Трифонов и съпредседателят на ДБ Христо Иванов заявиха, че отговорност за полицейското насилие носи бившия премиер Бойко Борисов, а ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов отправи тежки критики към бившите управляващи от ГЕРБ и ръководството на МВР и ще сезира европейските институции заради кадрите с полицейското насилие.

Видео от летните протести миналата година с кадри на полицейско насилие над протестиращи бе излъчено по време на заседанието на временната парламентарна комисия, която разследва случая, както и незаконното подслушване на граждани.

Видеото показва насилие над протестиращи граждани от 10 юли вечерта при колоните на сградата на МС. Служителите на МВР удрят с ритници, юмруци и палки задържаните протестиращи.