Депутатът Даниел Александров от парламентарна група на ГЕРБ-СДС се е отказал от имунитета си, стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Росен Желязков, който обяви решението на народния избраник в началото на парламентарния ден. 

В началото на миналия месец Иван Гешев, в качеството си на главен прокурор, поиска имунитета на Александров във връзка с досъдебно производство, образувано на 31 май тази година. 

Искането бе по предложение на Софийската градска прокуратура, в което се сочи, че са налице доказателства за привличане на Александров като обвиняем за престъпление за блудство. Според наблюдаващия обвинител в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 7 май тази година в село Бистрица, Даниел Александров чрез употреба на сила е извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление спрямо лице, навършило 14-годишна възраст.

Александров положи клетва като депутат на 12 април, след което доби депутатски имунитет. До днес, когато доброволно се отказа от него.

Самият той отрече обвиненията и обясни, че в дъното на този казус стои разводът му, който е в ход от около два месеца. "Опитах да го запазя в тайна, но уви. Нищо от това, което е написано по мой адрес, не е вярно", коментира Александров пред журналисти на 7 юни. 

Докато беше главен прокурор, Иван Гешев поиска имунитетите на общо шестима депутати. Бойко Борисов (ГЕРБ-СДС), Даниел Александров (ГЕРБ-СДС), Кирил Петков (ПП-ДБ), Радостин Василев (вече нечленуващ в парламентарна група), Веселин Вешев ("Възраждане") и Ангел Георгиев ("Възраждане"). Тъй като всички те се отказаха от имунитета си, се оказа, че Комисията за имунитетите няма повод да заседава.