Юристът Християн Митев от квотата на НФСБ е гласен за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов, съобщи Канал 3 от осведомени.

Самият Митев пристигна в Министерския съвет заедно с Валентин Касабов, за да се включат към заседанието на малката "патриотична коалиция". Към заседаващите се присъединиха Борис Ячев и Славчо Атанасов.

Митев е приемлива фигура за всички партии в коалицията, приема се за диалогичен и умерен, а е и основният гръбнак на законодателните инициативи на ОП.

Митев е и зам.-председател на правната комисия.

От сутринта продължава заседанието на коалиционния съвет. Тримата лидери на ОП се събраха в пълен състав около 12.30,  към тях се присъединиха и техни приближени от съответните партии в коалицията.

Рано сутринта пък се състоя заседание на голямата коалиция под ръководството на Бойко Борисов.

 

По-рано Fаgmаn.bg съобщи, че Националният фронт за спасение на България (НФСБ) е предложил на министър-председателя Бойко Борисов Марияна Николова да оглави поста вицепремиер на мястото на Валери Симеонов.

Николова е юрист със значителен опит в публичния сектор. По професия тя е адвокат, вписана е към Софийската адвокатска колегия. Заемала е различни експертни длъжности в държавната администрация. От средата на юни 2015 г. до 2017 г. е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита" в "Национална електрическа компания" ЕАД.

Марияна Николова е преподавател е по структура на администрацията и административен процес в Института по публична администрация към Министерския съвет. От май 2017 г. е началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.