Видяхме истинското лице на задкулисието. Така депутатът от ДПС Хамид Хамид коментира записа от заседанието на парламентарната група (ПГ) на "Демократична България", който беше разпространен вчера. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ Хамид каза, че "така функционира задкулисието". Победата е за българските граждани, които разбраха как работи задкулисието на завладяната държава. Българските граждани разбраха какви са им истинските цели, коментира Хамид.

Според него в записа от заседанието на ПГ на ДБ прозират лични интереси, персонални назначения и ненавист към своите коалиционните партньори.

Хамид Хамид коментира още, че предложението Бойко Рашков да стане шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е "трудоустройване на един провален министър на вътрешните работи, който да вдигне запорите на подсъдимите олигарси и да прекрати собствените си проверки".

Според Хамид вървим към избори.

По повод намерението на лидера на БСП Корнелия Нинова да върне третия мандат в средата на август, депутатът заяви, че има решение на Конституционния съд от 1992 година, според което мандатоносителят има една седмица да представи министър-председател и още седем дни да представи състав.

"Държавният глава няма нужда да я чака въобще, може да приложи Конституцията, да си издаде указ и да приеме нейните действия като отказ да излъчи премиер, да издаде указ и да разпусне това нещастно Народно събрание", коментира депутатът от ДПС.

Съпартиецът му Джейхан Ибрямов коментира пред Нова телевизия ситуацията така: 

Не е толкова важно за какво са говорили в записа от зала "Запад", а това, за което не са. По думите на депутата във видеото не се чува колегите му от "Демократична България" да говорят за политика.

"Там чуваме как едни хора трябва да бъдат настанени на топла държавна позиция, кой да хване бухалката, а не това, което се случва в държавата. Не говорим за инфлацията, не говорим за социалните неравенства, които се ширят и може да предизвикат взрив. Не говорим, че след няколко месеца идва и зимата и ще има проблеми с газа, най-вероятно и с горивата и електроенергията", отбеляза народният представител от ДПС.

Разговорът показва същността на управленската коалиция, каза Ибрямов и допълни, че участниците в коалицията нямат идеологически различия, защото нямат идеология. Той припомни, че ДПС призоваха българския държавен глава да обяви дата за предсрочни избори.

Джейхан Ибрямов коментира и избора на нов председател на Антикорупционната комисия. "Преди да бъде антикорупционният закон, приемаме правила за избор на председател на КПКОНПИ. Тези правила се правят за един определен човек, който е с комунистическо минало", подчерта депутатът от ДПС.