"Изправи се! Мутри вън!" е готова както да подкрепя политики, така и да приеме подкрепа от всеки, който я предложи. Това заяви пред NOVA съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов.

"Принципът, който има в нашата част на коалицията, е, че ние ще подкрепим политики. Тоест конкретни предложения, защото според нас така работи демокрацията. Би трябвало, ако демокрацията работи, както трябва - хората да нямат значение. Естествено - хората винаги имат значение, но не толкова голямо", каза Хаджигенов в отговор на въпроса дали партията му би подкрепила Ива Митева, която е част от Правната комисия, а сега е депутат от "Има такъв народ", за председател на Народното събрание.

"За момента не обсъждаме имена за председател на парламента. Би трябвало трите протестни партии да изберат председател, който да е от тях. Това е най-логичното нещо", посочи той.

По думите на Хаджигенов Слави Трифонов е събрал около себе си умни хора, които са експерти, и ще съставят правителство или поне ще се опитат.

"Обединението е важно. Ако той се обърне към нас - имаме готовност да предложим хора", посочи той.

"Не става въпрос за елементарната аритметика, която очевидно не излиза. Става въпрос за подкрепа - ако искаме да направим нещо, колкото и да го искаме, ние нямаме възможност. Затова трябва да направим, каквото можем. Подкрепа от БСП - те сами я предложиха, ще я вземем. Подкрепа от ДПС - ако има такава, ще я вземем", заяви съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!".

"Смелостта се състои в това, не да се явяваш на избори, докато успееш да си нагласиш резултатите. Смелостта се състои в това да отстояваш принципите си", категоричен е Хаджигенов.

Преди няколко дни на пресконференция Мая Манолова и Татяна Дончева се разграничиха от Хаджигенов, а повод за това бе участието на адвоката в сутрешния блок на БНТ, където той обяви готовност да се жертва за министър в кабинет на малцинството с мандата на "Има такъв народ", който да бъде подкрепен с гласовете от БСП. Хаджигенов отговори положително и на въпрос от водещата дали коалицията, в която участва, би приела гласове и от ДПС и ГЕРБ.

"Госпожите Манолова и Дончева очевидно не са нито гледали, нито чули, нито разбрали, както обикновено", коментира тогава Хаджигенов.