Пленумът на БСП бламира лидера на партията Корнелия Нинова по темата за в. "Дума", писа "24 часа". Гласуване, в което противниците на Нинова са надделели, е решило съдбата на Йордан Мичев в официоза на социалистическата партия.

До гласуването се стигнало по инициатива на Велислава Дърева, която пуснала подписка, подкрепена от 50 имена от елита на БСП - подписка против Мичев и промените, наложени от Нинова в Дума, отбеляза часовият вестник.

Приехме да създадем медиен пул от всички наши леви издания и да стартираме конкурс за избор на титуляр за главен редактор на вестник "Дума", съобщи лидерът на БСП, цитирана в съобщение на партията.

Йордан Мичев e подал оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор и остава на длъжността зам.-главен редактор, съобщиха от пресцентъра на БСП. До избора на титуляр, НС на БСП определи длъжността да се заема от Ивелин Николов, оказал се единственият легитимно избран на този пост в последните години.

"24 часа" пише и за остър сблъсък по време на пленума между Нинова и Румен Овчаров - пак във връзка с "Дума". Готова ли е БСП да управлява в това си състояние, попитал той. Властта не се търкаля по улиците, тя се взема и готова ли е БСП, има ли сили за това, попитал експредседателят на БСП-София.

Изборът на Мичев бил на грешния човек в грешното време и на грешното място, заявил Овчаров. Новият и.д. никой не го познавал и нищо не бил направил за БСП, нито за вестника, изтъкнал той.

Овчаров изброил и три качества, които пречели на партията: агресивно невежество, омраза и самодостатъчност.

Румен е мъдър, но моля да не си правим лични квалификации, отговорила Нинова. После разкрила, че първо бил казал "добре" за новия и.д. главен редактор, но после подписал писмото на 50-те, защото Мичев го бил плюл. Допълнила, че бил плюл и нея самата.

Нинова поискала разговор за паралелната държава, на което Овчаров попитал къде била БСП, когато Доган купил ТЕЦ "Варна".

 Хората правилно са по улиците и БСП застава в подкрепа на техните искания, заяви междувременно лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с протестите в редица градове на страната срещу цените на горивата, повишаването на данъците и увеличаването на застраховката "Гражданска отговорност". Тя уточни, че това е позиция на Националния съвет на партията.

Нинова отбеляза, че исканията на протестиращите са абсолютно справедливи и правилни, те са продиктувани от несправедливите и грешни решения на правителството на Бойко Борисов и мнозинството от ГЕРБ и "Обединени патриоти".