Всъщност известният политик от съседката ни почина още през 2012 година. 

Преди няколко месеца пък за председател на парламента в Скопие беше избран Талат Джафери. Очевидно съвпадението на фамилиите е объркало пресцентъра на управляващата партия, който публикува на официалната си страница съобщение с грешното име (вижте скрийншот в галерията). 

От качените снимки става ясно, че на десетата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се провежда във Вашингтон, Цветанов се е срещнал с Талат Джафери. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ го запознал "с парламентарната проекция" на предстоящото европейско председателство на България и специално изтъкнал важността, която страната ни отдава на европейската перспефкита на държавите от Западните Балкани. Освен това Цветанов го информирал за предстоящата ратификация от българския парламент на Договора за приятелство с Македония.

От своя страна Джафери уверил, че подобна процедура е задействана и от македонска страна. В тази връзка той е заявил, че пред двете държави се открива светло бъдеще на две приятелски държави.

"Нашите деца ще живеят като приятели и ние ще се гордеем с това!", е заяви Джафери.

Талат Джафери е член на Демократичния съюз за интеграция. През 2013-2014 г. той беше министър на отбраната на Македония, а години преди това - през 2001 година, беше командир в редиците на албанската Освободителна народна армия. 

Арбен Джафери пък е създател на влиятелната Демократическата партия на албанците (ДПА) и до смъртта си беше неин почетен председател.