Депутати от ГЕРБ сезират главния прокурор за твърденията на Корнелия Нинова, че водата в Хасково не е годна за пиене. Това обяви на брифинг в парламента депутатът Евгения Ангелова. Заедно с колегите си от ГЕРБ-Хасково - Георги Станков и Христо Полихронов, Ангелова съобщи на брифинга, че водата в Хасково е разрешена за ползване и за пиене от жителите на града от 18 май 2020 г. със заповед на директора на РЗИ - Хасково, предава БТА.

Ангелова обясни, че за тях е притеснително, когато се говорят неистини от най-високата трибуна на страната.

"Когато в петък в декларация от името на парламентарната група тя изрече тези данни, ние си помислихме, че може би не е разбрала. Когато тази сутрин отново повтори същото, наистина тук е моментът да предприемем някакви действия", каза депутатът.

Ангелова обясни, че днес ще подготвят сигнал до главния прокурор.

"Ще поискаме той да провери действията на г-жа Корнелия Нинова дали те са законосъобразни, дали там има всяване на страх, паника и това касае националната сигурност. Надяваме се това разследване да бъде направено така, че да има едно успокоение за жителите на града и да има яснота, че водата в Хасково е годна за пиене", уточни депутатът.