Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на парламентарната група,

"Доходите на българите се увеличиха, а безработицата намаля значително. Продължихме успешно да подобряваме инфраструктурата, използвайки пълноценно евроресурсите, от които само преди 2 години бяхме изолирани", изтъкна още Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му всички тези усилия на кабинета "Борисов 2" са оценени от партньорите ни в Брюксел, които заради това насочили към България 160 млн. евро за справяне с миграционния натиск.

"Чест прави на кабинета, че не делеше проблемите на по-близки до програмата на партия ГЕРБ и по-отдалечени от нея. ГЕРБ успя да промени до голяма степен и очакванията на своите избиратели - те се научиха да приемат необходимите компромиси", добави Цветанов.

"Кабинетът на Борисов не търсеше лекия път и евтината популярност. Този кабинет успя да издигне високо глас в европейските институции и да търси най-доброто решение на националните ни проблеми. Ценен принос на нашия кабинет е, че запази на завидна висота еврооптимизма", обобщи Цветан Цветанов.

БСП не може да се маскира като перспектива за управленска алтернатива на ГЕРБ въз основа на доверието към новоизбрания президент Румен Радев и да превърне работата на неговия служебен кабинет в свой актив, каза още той.

По думите на Цветанов данните от последните социологически проучвания, според които електоратът на социалистическата партия набъбва, "с вот на нетипични за БСП избиратели, не дават сигурност за левицата".

"Защото едва ли сте наясно дали можете да управлявате този ресурс по логиката на вашите политически интереси за предстоящите избори. Не разчитайте на това българите да имат кратка памет", обърна се Цветанов към БСП.