От няколко дни народните избраници пишат оценки от 1 до 6 на министрите, които ще бъдат дадени на премиера, обясниха от ПГ на ГЕРБ, съобщи в. "Стандарт".
Само един депутат е писал петица на Борисов, всички останали оценили работата му с отличен. Малко по-късно депутатът заявил, че се е объркал и обяснил, че оценявал кабинета по системата от 1 до 5.

Най-зле, според оценките на депутатите, се справят Нона Караджова и Мирослав Найденов, съобщи още "Стандарт".
Според в. "24 часа" двойкаджия е и икономическият министър Трайчо Трайков.

Найденов имал дори единици, но Караджова събрала и някоя друга четворка.  Ниските оценки на Найденов говорят, че явно има проблем с ресор земеделие и секторът изобщо не се реформира, заяви депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.
"Недоволството в групата срещу Караджова расте. Не се справя с ресора си, заради нейното ведомство България има проблеми с Брюксел", възмущават се депутати от мнозинството.

Освен двойки, Трайков събрал доста петици и шестици. Въпреки това има слухове, че ведомството му ще бъде разделено на две - енергетиката ще бъде дадена на експерт от НЕК.
Не виждам защо Трайков трябва да бъде сменен, той е един от добрите министри, защити го шефката на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

Лидерът на РЗС Яне Янев пък отсече, че ако Трайков бъде уволнен, е готов да му предложи работа.

Петици и шестици събрали още вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Масово много добър 5 получил Вежди Рашидов. Петици събрал и дипломат номер 1 Николай Младенов. Причината е идеята му да изчисти дипломацията от бившите агенти на Държавна сигурност.
Сравнително високи оценки имал и спортният министър Свилен Нейков.
Министрите Тотю Младенов и Стефан Константинов, разбираемо, имали предимно четворки.

Анкетата ще е основа за евентуален ремонт на кабинета, убедени са депутатите на ГЕРБ.
“24 часа” пише, че има народни избраници, които нарочно не са попълнили анкетата.
“Видях колегите как настървено се нахвърлиха да пишат оценки и си помислих: ето, това е техният миг на отмъщение - да бъде отстранен нехаресваният от тях министър. Това ме отказа”, обясни депутат.
Негов колега смята, че е по-редно всеки от министрите да се оценява само от депутатите от ресорната му комисия, защото другите нямат кой знае колко обективни наблюдения над работата им. Точно поради тази причина някои депутати споделиха, че са писали оценки само на тези членове на кабинета, с които са работили пряко.