Мислех, че всички ще замълчим и ще отдадем почит на загиналите в трагичния инцидент в Крумово, но за голямо съжаление той предизвика политическо противопоставяне. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в Народното събрание.

Министри, вицепремиери и лидери на двете партии, които формират мнозинството, се събраха извънредно на коалиционен съвет в парламента, след което излязоха заедно пред медиите да отвърнат на нападките на БСП. Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов, Горанов, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и шефката на социалната комисия Светлана Ангелова застанаха заедно, за да защитят позициите на властта.

"С всичко това, което днес се изговори се цели нажежаване на политическото напрежение и остро противопоставяне на секторните политики", посочи Цветанов. Той допълни, че си е помислил, че всички ще замълчат и всички отговорни институции ще отдадат почит на загиналите във вчерашния трагичен инцидент.

"За голямо съжаление един такъв трагичен инцидент може да предизвика политическо противопоставяне. В тази посока преди да дадем отговор на всичко това, което беше зададено като дневен ред от опозицията и президента Радев, изказваме съболезнования на близките на загиналите пилоти", каза Цветанов.