„Депутат от ГЕРБ е прехвърлил своите фирми на малоимотно лице. Народният представител Борис Кърчев е продал своите фирми на Динко Динев от старозагорско село и с това е решил проблемите си. Къде изтичат парите на данъкоплатците?“

Това попита народният представител от ПГ на „БСП за България“ Георги Търновалийски пред журналисти в парламента.
Той подчерта, че много сериозният проблем в държавата, са огромните задължения, които не са събрани.

„За да скрият своето участие в това, управляващите манипулират обществото“, допълни депутатът от левицата. 

Търновалийски коментира обвиненията на ГЕРБ към кмета на Сопот, като пореден опит, за да се скрият сериозните проблеми, да се представя управлението на община Сопот като некадърно.

Експертът от ГЕРБ Антон Тодоров заяви, че ГЕРБ внася сигнал до главния прокурор във връзка със съмнения за груби нарушения на публичните финанси и на управлението на европейски фондове от кмета на Сопот. Според него поради некомпетентност общината е доведена до изключително тежко финансово състояние.

„Този опит не е подкрепен нито с политически, нито с икономически факти. То е обвинение само по снимка – Инициативен комитет дава информация на бивш депутат от ГЕРБ“, отбеляза Търновалийски. Той припомни, че община Сопот беше в много тежко финансово състояние, с блокирани банкови сметки.

„Състоянието на общината вече е много по-добро, благодарение на управлението, което има. Това е видно и от отговора на министъра на финансите, който даде миналата седмица за състоянието на община Сопот“, посочи народният представител. По неговите думи там няма такива задължения, каквито се опитват да изкарат от ГЕРБ.

„Ако има нещо, с което е сгрешил, кметът на Сопот ще си понесе отговорност“, категоричен е Георги Търновалийски.