За пореден път ставаме свидетели как БСП живеят в друга държава, в друга паралелна вселена, опитвайки се да повтарят една и съща мантра, че нещо не се развива, не се търси реформа и не се признават проблеми там, където наистина съществуват, коментира пред журналисти депутатът от ГЕРБ Александър Иванов относно внесения от "БСП за България" вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" за провал в политиката на здравеопазването.

Никой не отрича, че има проблеми, но правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" е единственото до момента, което се ангажира с тяхното решаване, и е приело като приоритет подобряването на достъпа и на здравната система за българските граждани, посочи Иванов.

Колкото и повече пари да сме давали, колкото и да сме осъвременявали, може би системата има нужда от рестарт и ние ще намерим тази формула при широко обществено обсъждане, добави депутатът от ГЕРБ.

Както Dir.bg вече съобщи, БСП внесе вота на недоверие в деловодството на парламента. Вотът е на тема "Здравеопазване".

Мотивите са в  три части: сегашното състояние и проблеми в здравеопазването; предложенията на правителството за реформи в сектора и алтернативата на БСП във "Визия за България".

Решението за вот на недоверие бе взето на 29 септември 2018 г. на заседание на Националния съвет на БСП. Това е третият вот на недоверие към кабинета.