Съгласен съм субсидията е да е 1 лев. Когато нямаше субсидии за партиите бяха достижими 2 млн. гласа, а сега са мечта. Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков пред Нова телевизия.

Депутатът коментира предложението на ГЕРБ партийните субсидии да паднат на 1 лв. Вчера депутатите отложиха гласуването на законопроекта. За това настояха партньорите от малката коалиция ВМРО и НФСБ.

"Когато нямаше партийни субсидии и хрантутене от държавата, хората не ходеха на мач, на кино и на театър, за да ни слушат във Великото Народно събрание. Защо сега парламентът е на това ниво? Защо депутат стана мръсна дума? Защо държавата ще хрантути партията БСП, за да стане парламентарна и от такава да стане извънпарламентарна и да ги няма 4 месеца в парламента? Защо хрантутим партии от по 1%, за да се събрат после 7 партии с по 1% и заради ниската избирателна бариера от 4% се вмъкват в парламента", каза още той.

ПЕС и ЕНП няма да имат мнозинство в парламента. Нито Манфред Вебер, нито Франс Тимерманс ще бъдат избрани, поради простата причина, че в Европа има много натрупани проблеми, а те са част от проблема, прогнозира Марков.

"Няма да има Европейски съединени щати- това вече е сигурно, защото 10 страни не го желаят. Според мен ще се отиде към компромис и вероятно Мишел Барние ще бъде председател на ЕК. Очевидно е, че има криза на лидери в Западна Европа", каза още Марков.