"Бяхме семейни приятели с Корнелия Нинова. Сгреших като я подкрепих. То се видя, не се получи. Царят е гол“, това заяви лидерът на пловдивското БСП Георги Гергов в предаването „Карай направо с Диана Найденова“ по Нова телевизия тази вечер.

Така той отвърна Нинова, която неотдавна го призова да се оттегли от партията, след думите му, че мерките на правителството срещу пандемията от коронавирус са навременни и то трябва да бъде поздравено. Председателката на социалистите изтъкна, че Гергов не се съобразява с колективните интереси на партията, а гони само личния си интерес.

"Да определи в кой отбор иска да играе", категорична бе тя и беше подкрепена от местните структури на левицата в Пловдив, Видин, Шумен, Ботевград и Стара Загора.

„В последния случай ми поиска оставката, защото съм казал, че правителството се се справило с пандемията. Първо трябва да се мисли за хората, после за партията, после за личните амбиции. Затова рейтингът ни пада. Затова съм бесен“, коментира днес бизнесменът.

„Когато Корнелия Нинова говореше за паралелната държава, й казах да замълчим, защото ако си отворя устата няма да е лицеприятно за нашите членове, а тя отиде зад паравана. Казах и да говорим защо сме изгубили изборите. Не може Румен Радев да вземе 2 милиона гласа, ние да не можем де вземем 1 милион и да вземем властта. Сега се сриваме, защото сме неадекватни“.

Корнелия Нинова няма да бъде избрана за нов мандат като председател на БСП, смята още Гергов.

Тя сама се сваля. Имаше големи шансове. Имахме големи надежди“, каза още той по адрес на соцводачката. „Къде са нашите хора? Да изкараш бойните асове и да вкараш неподготвени момченца, това аз не го разбирам.“, възмути се Гергов и попита за знаковите лица на партията като Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Пирински и Ангел Найденов.

По думите му Сергей Станишев, Кирил Добрев и вътрешната опозиция не са виновни за унизително ниския рейтинг на левицата, а вина носи неуместното поведение на ръководството на партията.

„Сгреших, че се доверих на Корнелия Нинова, а не на Михаил Миков и тя стана председател. Михов е честен човек“, повтори лидерът на пловдивските социалисти.

Георги Гергов заяви, че ще изчака малко преди да вземе решение дали да влезе в надпреварата за председател на левицата.

„Ще изчакам да видя какво ще стане. Трябва по-млад човек на партията. Ако стана председател на партията, ще дойдем на власт, с кой ще преценим онзи момент“, каза той.