Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов атакува премиера Бойко Борисов и призова финансовия министър Владислав Горанов да подаде оставка заради скандала с отнетия лиценз на застрахователна компания "Олимпик". Заради ситуацията се налага над 200 000 души у нас да платят отново задължителната застраховка "Гражданска отговорност", защото на практика остават без нея.

Вчера Борисов заяви, че когато застраховат колите си, хората трябва да подбират застрахователя.

"С усилия, воля, работа и засилен контрол ще направим така виновните да носят тежки санкции", обеща все пак той и съобщи, че е възложил на проверка на Горанов и на независимата по закон Комисия за финансов надзор.

По този повод ген. Атанас Атанасов, който е бивш шеф на Националната разузнавателна служба, написа в профила си във Фейсбук (запазваме оригиналния правопис):

"ИЗМАМАТА ОЛИМПИК

Вчера Борисов между другото каза по повод измамата "Олимпик", че хората трябва да внимават когато си избират застраховател.

А бе, наглец!

Ти /държавата/ си въвел ЗАДЪЛЖИТЕЛНА застраховка "Гражданска отговорност". Който кара без застраховка го грози репресия от Органите. Пуснал си на пазара определени компании със законовото съдействие на държавата да събират пари за определени рискове. Народа изпълнявайки закона си плаща. И сега им казваш платете пак! При условие, че всички в държавата са знаели, че компанията е регистрирана в Кипър, но скритите собственици са хората на Бул инс! Което още повече означава, че измамата е известна на служби, КФН, М-во на финансите и т.н. И... тишина. Това като с охранителната фирма на Митьо Очите. Тя има лиценз от МВР за охранителна дейност макар всички да знаят, че е собственост на осъден за наркотрафик.

И сега 250 хил. измамени. От кого?! Защото очевидно тази измама е осъществена с мълчаливото съгласие на Държавата на Борисов.

В една парламентарна република това би трябвало да приключи със СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН за обезщетяване на увредените от бездействието на държавата и задължителна ОСТАВКА на министъра на финансите!!!"