Флашмоб под мотото "Да им пречупим чадъра!" се проведе пред Съдебната палата. Участниците оставиха стари и счупени чадъри, а символиката е да не позволят на главния прокурор Иван Гешев "да скрие под чадъра си Сотир Цацаров".

Организатори са движение "Ние идваме!", водени от бившите депутати Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Събитието е под надслов "Да не позволим под счупения чадър на Гешев да скрият обратно Цацаров!".

Снимка: Булфото

Участниците във флашмоба настояха още за демокрация и справедливост в страната.

Припомняме, че Цацаров подаде оставка като шеф на КПКОНПИ, а прокурорската колегия на ВСС го възстанови като прокурор във ВКС.

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>

Арман Бабикян заяви, че "не трябва да има чадър на съдебната система в лицето на прокуратурата над престъпленията, които са извършени".

Снимка: Булфото

И Бабикян, и Николай Хаджигенов бяха категорични, че трябва да има съдебна реформа. Според Бабикян се губи ценно време и вместо да се предприемат законодателни промени се водят спорове "кой от кой вход ще влиза, къде да си носи сертификата и дали да слагаме кабинки". Бабикян смята още, че сме в трагикомична ситуация. "Да слушаме Иван Гешев, който търси мониторинг и да слушаме г-н Цацаров, който твърди, че законодателството му е криво, но ненадейно разбрал, че той бил причина за голяма част от нещастията в страната".