Министърът на околната среда и водите Емил Димитров каза по Нова, че може да сравни ситуацията в страната с футболен мач. "Отборите играят пред публиката и тя много добре вижда какво и как се случва на терена. Не е редно съдията да съобщи резултата в съблекалнята или по микрофона. Това не е нормално. Нормалното е той да бъде решен на терена. Президентът започна да обяснява кое е легитимно и кое не. На много места по света това би се тълкувало като държавна измяна", заяви Димитров.

Ще остана министър, докато не ме направят шеф на националния отбор по футбол. За този пост всеки се бута, а никой не иска да е министър. В парламента аз бях "синя каска", балансьор, защото аз не съм партиен член. Отговарях за така наречената "Комисия на олигарсите" - цигари, алкохол, горива, граници, митници. Там успяхме да решим много неща и аз се съгласих да стана министър, за да може да се изкара мандата на правителството", отбеляза министърът.

Димитров коментира и ситуацията с поисканите оставки на трима министри: на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на МВР - Младен Маринов, заради възникнали съмнения за връзки с ДПС. "Аз съм в парламента от 5 години и познавам много хора от ДПС. Решението е малко странно. ДПС терористична организация ли е? Неправомерно ли са в парламента? Представляват ли някаква заплаха?", каза Димитров.