В Коалицията Обединени патриоти всичко е наред, в правителството - също, има малко скърцане в парламента.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Емил Димитров-Ревизоро, депутат от ОП и председател на комисията за борба със сивата икономика. Според него виновен за това в Народното събрание да има скърцане е премиерът. Бойко Борисов обявил, че е уморен и "някои хора започнаха да тренират", бе категоричен Ревизоро. Според него обаче скоро идвал краят на председателството и всичко щяло да се успокои.

Коментарът му бе по повод на срещата вчера между вицепремиера и лидер на една от партиите в ОП Красимир Каракачанов с лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя предизвика недоволството на лидера на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров. Сидеров дори отмени редовното заседание на парламентарната група.

Поводът за гостуването на Димитров в студиото на "Здравей, България" всъщност бе повишаването на цените на петрола и горивата.

Когато има опасност от война, цените на горивата растат. Финансовите министри се радват, защото хазната се пълни от ДДС, анализира шефът на парламентарната комисия за борба със сивата икономика.

"Има повишение на цените на горивата. То обаче е съвсем леко. Нормално е като започне летния сезон и повече движение да има и поскъпване на цената", бяха точните думи на Емил Димитров-Ревизоро. И тогава добави: "Всеки финансов министър би дал мило и драго някъде по света да има война, че да се вдигне цената на петрола".

Ревизоро обясни откъде идва евентуалното повишение на цената на горивата.

"Около и в България има много рафинерии. Дори някоя верига да реши да вдигне цената на горивата, то другите си държат техните. Както в супермаркетите има много видове кашкавал - и евтин, и скъп, така е и с горивата. ОПЕК обаче влияе на цените, а не някакви регионални повишения", каза Ревизоро. "Страшно е тръгне ли война. Да речем случващото се в Сирия, Иран...всички тръгват да купуват масово и да се запасят. При война, при заплахи, при санкции винаги се вдигат цените", уточни Емил Димитров-Ревизоро.