Очакват се проверки, разпоредени от главния прокурор - става дума за "много общоопасни вещества", за които МОСВ ще трябва да се грижи. Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров на брифинг в курорта Паничище, като отказа предварителни подробности, предаде БНР.

Пресконференцията на Димитров беше заради установени от него превозвачи, които изкарват пари в нарушение на всички правила и нормативи, като превозват до Седемте рилски езера туристи и товари.

В страни от тази тема министърът каза:

"През настоящата седмица по указания на главния прокурор ще се случат много интересни неща в България. Очаквайте ги. Този път няма да са около язовирите, но са едни много общоопасни вещества, които ще трябва и за тях да се грижим. Поредният проблем, който трябва да решаваме, но така ни се падна".

Попитан за условната присъда на бившия министър на енергетиката Румен Овчаров за концесията в мини "Бобов дол", Емил Димитров каза:

"Не съм запознат. Честно казано, аз му съчувствам, защото и аз съм министър и за всичко случващо се в България и мен ме питат. Имам 1800 души, три парка, 5000 площадки, всички ТЕЦ-ове, всички ВЕЦ-ове, 52 язовира и вие ме питате за тези 52, на два водата намалява и аз казвам, че ако и догодина намалее, трябва да я пазим за гражданите. Не можем да оставим гражданите без вода".