"Когато лидерът на БСП не изрази своята подкрепа за най-последователната опозиция срещу статуквото, срещу това авторитарно управление, значи има нещо изключително смущаващо - изводът, който си правим всички ние е, че има договорка с господин Борисов, защото г-н Радев представлява директна заплаха за това управление, за този авторитарен режим".

Това каза в "Тази сутрин" по bTV евродепутатът Елена Йончева в коментар за предстоящите парламентарни избори и отношенията Нинова-Радев-Борисов.

По думите ѝ липсата на подкрепа към президента от страна на лидера на БСП - Корнелия Нинова, ще отслаби резултатите на левицата на изборите през април.

"Смятам, че тази неподкрепа за г-н Радев е в резултат на такава договорка за бъдещо управление под някаква форма - правителство на спасението или наречено по някакъв друг начин. Г-н Радев представлява най-голямата опасност за това авторитарно управление за г-н Борисов. Едно служебно правителство ще направи ревизия на всички корупционни сделки", заяви Йончева.

Тя коментира и листите на БСП, като подчерта, че липсват имената на хора като Иво Христов и Тома Томов: "Аз се надявам, че основният критерий не е послушанието, а ясната професионална и гражданска позиция. (...) Усещането е, че тези, чието мнение се опитват да се потуши, не са част от техните листи. Това е впечатлението, което имаме всички ние, включително и от общинските структури на БСП".