Каквито и да са разногласията в "малката коалиция" по темата с поисканите министерски оставки Обединените патриоти ще имат обща позиция. Това коментира в студиото на "Здравей, България" зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

"Аз не виждам лична вина в министрите, които подадоха своите оставки. Не виждам лична вина в поведението на министър Николай Нанков, който е изключително одобряван не само от кметовете на ГЕРБ - изключителен професионалист и човек, който си разбира от работата, той е поне 10 години в това министерство", посочи Джамбазки.

Като аргумент против смяната на министри евродепутатът посочи, че когато има рокади по върховете на властта, това спира работата на администрацията по няколко месеца. "Дали докато се стикова с новия министър, дали защото се скатава, но в такива ситуации администрацията не работи. Сега е месец септември, до средата на октомври ще бъдат избрани тези министри, докато се стиковат нещата, после започват празници и това означава администрацията да не работи до януари месец", аргументира се Джамбазки.

На въпрос това не е ли удобен пиар ход от страна на кабинета да се понесе политическа отговорност, но в крайна сметка да няма уволнени Джамбазки отговори, че ако има виновни хора, те трябва да бъдат издирени и наказани.

"Убеден съм, че не е трудно да се разбере кога е ремонтиран, кой е изпълнителят, кой е възложителят - тези хора трябва да бъдат разследвани и те трябва да бъдат наказани, ако имат някаква вина", заяви зам.-председателят на ВМРО. Министър-председателят е в пълното си право да поиска от своите министри оставки, когато не е доволен от работата им, но най-нормалното нещо е да го обсъди със своите партньори в коалицията, добави още Джамбазки.