Доклад на лидера на партията, политическа дискусия и приемане на нов Устав - това се предвижда в дневния ред на форума, предаде БНР.

След дебатите за промените в Конституцията, Радан Кънев обяви, че излиза в опозиция, а дни по-късно го последва и цялата партия.

В края на януари Националното съвещание на Демократи за силна България започна подготовка на нов десен проект като алтернатива на мнозинството.

На 23 януари Радан Кънев заяви, че новият десен проект като тема няма нищо общо с политическата коалиция РБ, който не успя да стане единен десен субект.

Дали коалицията РБ ще оцелее в парламента и в общинските съвети е един въпрос, а дали в страната ще има силно и единно дясно е друг въпрос, коментира лидерът на ДСБ.

В голяма степен РБ излъга надеждите поради липса на политическо единство. Разпокъсан РБ не успя да изпълни политическите си задачи, изтъкна той.

"Ако всички важни гласувания, свързани с правосъдието, с мафията в сектор „Сигурност“, с чуждестранното геополитическо влияние, с обществените поръчки, с публичните финанси, се вземат от мнозинство ГЕРБ, ДПС и АБВ, Реформаторският блок държеше в ръкава си все още един силен коз. Той е напускането на срамното участие в коалиция между други политически партии с друга политическа програма", отбеляза Радан Кънев.

Защото нашата програма са реформите, а тяхната програма е да продължават да разпределят порциите. За съжаление Реформаторският блок не събра сили да направи тази крачка единно, добави още той.