След шока, който преживяхме сутринта след въоръженото нападение над семейството на Иван Костов, имаме ново опасение. Откриването на 350 000 фалшиви бюлетини показва, че паралелното преброяване не е достатъчно за провеждане на честни избори, което ние се опитахме да организираме, посочват още от медийния център на партията на Иван Костов.

Тази сутрин в дома му бе задържан въоръжен крадец, който заплашил съпругата му.

Юристи обаче коментираха, че няма как Конституционният съд да отмени вота, защото за целта трябва да бъде сезиран, а това не може да стане нито днес - в деня за размисъл, нито утре, когато е гласуването, предаде bTV.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че са открити 350 000 нелегални бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд. Печатницата е на общински съветник от ГЕРБ, който обаче отрича и твърди, че бюлетините са технологичен брак.

Лидерът на БСП Сергей Станишев подчерта, че тези 350 000 бюлетини представляват около 10% от вота или 25 депутатски места.

ДПС пък поиска извънредно заседание на ЦИК. Лидерът на партията Лютви Местан обяви случилото се за опита за държавен преврат.