"Тази тема за разводите ще я оставим на адвокатите да направят изявление" - така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти проблемите в коалицията "Обединени патриоти", която е част от управляващото мнозинство.

"Г-н Карадайъ не е адвокат по бракоразводни тела", вметна и Хамид Хамид.

Повод за шегите на ДПС станаха скандалите между Атака и НФСБ, където едните обвиняват другите, че са соросоиди, а другите им отвръщат, че са русофили. Това доведе днес до изявление на народните представители от НФСБ, че снемат доверието си от Волен Сидеров и на следващия коалиционен съвет ще поставят въпроса дали да остане председател на Парламентарната група "Обединени патриоти".

Относно внесения от "БСП за България" вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" за провал в политиката на здравеопазването, Мустафа Карадайъ посочи, че ДПС има свои аргументи, които ще изложи в пленарната зала. Знаете, че още първият вот ние бяхме предложили да бъде по тема "Здравеопазване", припомни той. Ние си имаме нашите аргументи, които са различни от мотивите и аргументите на БСП, но в сектора картината не е добра и всяка година проблемите се задълбочават, вместо да се решават, коментира председателят на ДПС.