Ако този вицепремиер (б.р.- визира Валери Симеонов) не си отиде от властта, ДПС ще предприеме последващи политически действия, за да върне демокрацията и да спаси България. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Брутално, цинично, показващо истинското лице на облечен с власт за майки с деца, към които би трябвало да изпитва респект за стоицизма, за вярата им. Един вицепремиер осъди не просто себе си, нанесе щети на държавата", добави лидерът на ДПС.

"Проблемът не е само политически, но и морален. Ничии извинения вече не важат. Такива като него нямат място не във властта, а в политиката изобщо", каза още Карадайъ.

"Но за да не счупят вратната конструкция, ГЕРБ подлагат на риск държавата, говорят за стабилност, а е налице липса на справедливост, хаос. От известно време основно се налага липсата на човечност. Час по-скоро този вицепремиер трябва да си отиде, той е воденичен камък не само на ГЕРБ, на властта, но и на страната. В цивилизованите страни при такива прояви си тръгва не само министър, но и премиер", добави Карадайъ.

"Другият вицепремиер призна вчера, че коалицията от 6-7 месеца, според него, а според нас от самото начало, не работи и ангажира обществото с неща, които не са хубави и не са нормални. Кой ще ни върне загубеното време на хората, не е нормално това и то трябва час по-скоро да приключи", призова лидерът на ДПС.

"Демокрацията е в криза, държавността е в агония, превишаването на власт, изземването на функции в сектора, за който отговаря, е най-малкото, за което се иска оставка. Или си отива един вицепремиер, или си отива цялото правителство", завърши Карадайъ.