Страната тъне в хаос, официализира се езикът на омразата, огромният принос за това е на "Обединени патриоти" и Валери Симеонов, това са отровните пластмаси в българската политика, тровят обществото и това се пренася надолу сред хората. Това коментира в студиото на "Тази сутрин" депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Вчера лидерът на движението Мустафа Карадайъ обяви, че ако националистите не излязат от властта, ДПС ще започне конкретни действия за промяна на политическата ситуация. "Има най-различни способи една демократична опозиция да покаже своята позиция", отбеляза днес Хамид.

И даде примери: "През последните няколко седмици да сте забелязали, че от ДПС зависи кворумът в Народното събрание? ДПС има своите политически партньори в ЕС, има своите премиери от АЛДЕ, своите евродепутати. АЛДЕ управлява заедно с ЕНП, АЛДЕ осигурява мнозинството в Европейския парламент".

В същото време още в края на миналата година почетният лидер на ДПС Ахмед Доган предупреди, че няма смисъл да се сваля правителството, при положение, че опозицията не е готова да управлява. Хамид Хамид с днешна дата тълкува думите му така: "Докато не се смени начинът на мислене и моделът на управление, няма смисъл един да си отиде и друг да седне (...) Виждам дори в думите на голямата опозиционна партия БСП стремежа към "Стани да седна".

Затова пък ДПС работят по програма за ускорено развитие на България. Хамид посочи, че 15 панела по различни теми се трудят над документа и скоро ще го представят на обществеността.