Така от коалиционния партньор на ГЕРБ отвърнаха на ДПС, които заявиха, че ако вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка, трябва да си ходи цялото правителство. От партията на Мустафа Карадайъ още вчера заявиха, че той трябва да се оттегли, защото е заплашил медии.

В отговор от ПГ на "Обединени патриоти“ дадоха спешен брифинг в Народното събрание. На него депутатът Искрен Веселинов заяви:

„Причината да ви поканим е буквално случилото се преди минути изявление от страна на уж либералната формация на ДПС по отношение на вицепремиера, на правителството, за това, че те трябва да си отидат и това е част от демокрацията. Заплахата за развитието на България не са вицепремиерът Валери Симеонов и правителството, а връщането на ДПС на власт".

По думите му Патриотите категорично възразяват срещу действията на партията, която "в тези 3 десетилетия на официално съществуване се е превърнала в символ на корупцията на България".

„Превърна се в метафора за всякакъв род извращения, назначаване на роднини, партизиране на администрации. Партията, която е авторка на кръговете от фирми“, подчерта Веселинов.

Той подчерта още, че ДПС е овладяла медийния пазар, затова всичко това сега е "поредният нагъл акт на политическото лицемерие“.

Колегата му Павел Шопов добави:

„ДПС е истерично желаят да влязат в управлението. Цели се дестабилизация на властта и свалянето на правителството и това преди европредседателството,
когато България е най-близо до Шенген и когато са постигнати най-големите успехи в икономиката след много години".

По думите му заплахите, свързани с употребата на езика на омразата, се правят, защото от „Обединени патриоти“ са свършили много неща за страната и ДПС не можели да се примирят, че са ги отстранили от властта.

Колегата им Валентин Касабов, който е член на партията на Симеонов - НФСБ, пък изригна срещу ДПС:

"Да внимават какво говорят, да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби (дървеници - б.р.), които щъкат нагоре-надолу, много миришат. И да внимават, защото можем да ги смачкаме! Тази турска мъзга сме я слушали, мирисали".