ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика и да предложи адекватни решения, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група при откриването на новия политически сезон.

"Смяна на министрите - какво от това? Промяна на формулата - какво от това? Предсрочни избори - и какво от това? По-важният въпрос за нас от ДПС е какво да се прави след това. Как и по какъв начин да се възстановим демократичните механизми на управление и как да се изгради отново авторитетът на държавността. Как да се възстанови нормалността? Как да започнем отново диалога с гражданите? Това са проблемите - за реанимиране на държавността, което е основна тема на настоящия парламентарен сезон", каза още Карадайъ, цитиран от "Фокус".

Той посочи, че общата цел е да се спаси държавността.

"Целта е да работим твърдо за правата и свободите на гражданите. Нужна е ясна програма за нов тип управление. Ред е на експертите и на обединителните идеи. Предупрежденията ми от първия ден са върху основния политически субект и тяхната отговорност за управлението на страната и грижа за гражданите. При тази остра криза на държавността от ДПС заявяваме, че е важно възстановяването на дискурса във всичките му видове, утвърждаване на експертността във взимането на политически решения, диалогът между партиите. ГЕРБ има последния шанс да поеме политическата отговорност за провала на своята политика и да предложи адекватни решения -днес, защото утре ще е късно. Формулата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени", каза още Карадайъ.