Причината е, че той беше избран с преференции и така пренареди листата. От движението бяха категорични, че е възможно да се стигне до изключването му от партията.

За мен е много голямо разочарование, защото не виждам основателна причина да бъда изключен от парламентарната група на ДПС. Понеже ние сме демократична държава, избран съм по демократичен начин. Аз вярвам във волята на избирателя, трябва да бъде зачитана. Гражданинът, не партийната централа, трябва да подрежда депутатската листа. Ние трябва да се съобразим с гласа на народа, коментира по БНР Исаев.

Той бе категоричен, че няма да се откаже от депутатското място, за да запази партийното си членство, и обеща да бъде лоялен и да гласува заедно с колегите си от групата на ДПС.

"Аз, ако се откажа от депутатското място, това значи да предам и да излъжа тези около 4000 избиратели, които са гласували за мен."

От ДПС обаче са категорични. Решението за отстраняването му от групата е било взето единодушно от Централното оперативно бюро. На заседанието е присъствал и самият Исаев. Аргументите му не са били приети.

За ДПС основната теза е дисциплината, ние като партия, която е с 27-годишен опит сме се утвърдили с нашата дисциплина, с нашата последователност и с нашата предвидимост. Не може със 7% преференция да представляваш 93% от населението. Ние сме за преференциалния вот, но не в тази си форма, каза Ахмед Ахмедов, заместник-председател на ДПС.

В предишния парламент ДПС отстрани двама народни представители от групата си, защото бяха избрани с преференция - Муса Палев и Гюнай Хюсмен. По-късно те бяха изключени и от партията, припомня БНР.