На заседанието ЦИК да вземе решение и да задължи всички РИК и СИК да проведат изборите утре по следната процедура: да се считат за валидни само онези бюлетини, на които първият положен печат преди гласуването на българските граждани да бъде съчетан с положени ад хок, преди гражданинът да се упъти към тъмната стаичка, подписи на всички членове на СИК, каза Лютви Местан, цитиран от "Фокус".

Прави се опит за преврат и насилствено завземане на властта в Републиката, заяви лидерът на ДПС.

Категоричната ни позиция е, че са отпечатани незаконно 350 000 бюлетини, с които се подготвя мащабна фалшификация на изборите, и това е опит за държавен преврат. Настояваме прокуратурата да разследва дали не са на лице основанията за подвеждане под съдебна отговорност - престъпление против Републиката, заяви Лютви Местан.

Лидерът на БСП Сергей Станишев също даде извънредна пресконференция. На нея той попита защо МВР не е участвало в акцията през нощта в печатницата. Президентът и премиерът да проведат разговор с главния прокурор, да изяснят защо МВР не е участвало в тази акция, призова той.

Според Станишев откритите бюлетини съответстват на 10% от вота в неделя. Прави впечатление, че тези 350 000 броя бюлетини, които са подготвени, съвпадат със социологически проучвания на няколко агенции. Може да се смята, че те трасират пътя за една подготвена схема.

По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че са открити 350 000 нелегални бюлетини в печатницата "Мултипринт" в Костинброд.  До 8 май "Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и бюлетините са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта бюлетини са извън тези количества, уточниха от прокуратурата. Собственикът на печатницата обаче отрече информацията за незаконната дейност. Имало е проверка в печатницата вчера, но не е констатирано нищо нередно, обясни той.