Той заяви, че ако управляващата партия не отстрани партията на Волен Сидеров, в България ще започнат негативни процеси, предаде "Фокус".

"В управлението на страната нямат място партии, които се опитват да ни скарат с Турция, партии, които окупират БНТ заради това, че излъчват новини на турски. Те нападат и храмовете и е останало малко време в България да се случи нещо, което е недопустимо за европейска държава. „Атака” трябва да излезе от властта, защото цената ще плати целият народ”, каза още Бисеров.

Миналата седмица от "Атака" обявиха, че са събрали 33 000 подписа срещу новините на турски по БНТ, след като дни преди това започна протести пред телевизията. В края на 2009 г. Волен Сидеров се обяви за референдум за свалянето на турската емисия, което предизвика политически скандал с Турция.
"Атака" се обявиха и срещу членството на страната в ЕС.

Междувременно днес от партията на Ахмед Доган приеха и протестна декларация срещу липсата на осъдени участници във Възродителния процес.
"Кървавите събития, осъществени по поръчение, със съдействие и в присъствие на високопоставени длъжностни лица следва да бъдат разкрити, а виновниците за тях – разобличени и наказани. Днес, когато преките извършители на тези деяния започват да стават известни на широката общественост, държавните институции трябва да се задействат незабавно", се казва в декларацията, в която се отправя апел Възродителният процес да бъде обявен за престъпен.
Приетият документ ще бъде изпратен до министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев. 

Междувременно от ГЕРБ стартираха работата си по предизборната кампания. Националният предизборен щаб на партията започва допитване до членовете и симпатизантите на партията в цялата страна. Това съобщи на пресконференция в БТА зам.-председателят на щаба Цветомир Паунов. От днес до 4 април 15 000 анкетни карти ще бъдат изпратени по и-мейл, а 35 000 - по пощата. До 21 март общинските структури трябва да изпратят анализите си за обществено-политическата ситуация във всяка община.

"Мнението на нашите членове е важно, за да вземем политически решение в партията", каза Паунов. Анкетната карта съдържа 47 въпроса, които целят да се направи оценка на общински съветници, на структурите, на депутатите от ГЕРБ. Анкетираните могат да предлагат и идеи за решаване на проблемите в съответната община и да номинират хора, които могат да ги решат.
От партията определят националното допитване като безпрецедентно в историята на България.

Министър Цветанов, който присъства на пресконференцията в качеството си на председател на предизборния щаб, коментира появата на Алексей Петров на вчерашното заседание в Министерски съвет на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС). Според него това е продължението на всичко, което четем в Уикилийкс - вчера беше публикуван доклад на бившия посланик на САЩ Джеймс Пардю, в който е описано как известни политици и банкери са били обвързани с организираната престъпност.

"Прочетете статията във вестниците, които днес публикуваха част от докладите, отивали към Държавния департамент, и ще си дадете отговор на този въпрос. Много е трудно да правиш реални политики в България след 20 години на  сложен преход. Правим всичко възможно да оправдаем доверието на хората, въпреки трудностите, с които ще се сблъскваме в предстоящите месеци преди изборите”, каза вицепремиерът.