Ето какво написа в социалната мрежа Симеонов, който неотдавна разбуни духовете, повеждайки акция срещу шумните дискотеки в Слънчев бряг:

"Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум, са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните.

Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те".

Под публикацията му десетки хора са изразили подкрепа за действията му, други настояват и за още уволнени, а трети искат да се търси сметка и на кметовете.

От пресцентъра на ДНСК заявиха пред Дир.БГ, че към момента нямат официална информация за смяната на Гечева, нито знаят дали е на работа. 

Милка Гечева беше назначена за началник на дирекцията през 2010 г. 3 години по-късно обаче беше освободена от кабинета „Орешарски“. Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че причината е разрушаването от страна на властите на така нареченото "Весело село“ на митничарите на брега на язовир „Ивайловград”.  Бившият регионален министър Лиляна Павлова обвини кабинета на Пламен Орешарски в чистка и каза, че Гечева е "отличен специалист, експерт и управленец".

По-късно, по времето на служебното правителство през 2014 г., Милка Гечева беше възстановена на поста.