Десислава Радева придружи в Първомай за пръв път президента след операцията. Президентът Румен Радев откри Майските културни тържества и участва в тържественото отбелязване на празника на града. 

През февруари Радева прекара леко COVID-19, а на 12 април постъпи в неврохирургията на "Св. Иван Рилски" с 3 аневризма. Диагнозата и бе поставена след като тя страдала няколко дни от главоболие и потърси лекарска помощ.

След това Радева бе подложена на интервенция, а в момента е на домашно лечение във вила"Калина" на държавната резиденция "Бояна", където живее със съпруга си.

Снимка: Президентство

В Първомай президентът заяви, че с общи усилия трябва да направим така, че града, региона и България да стават все по-привлекателно място с достоен стандарт на живот, пълноценни възможности за развитие на младите хора и добро бъдеще на децата. 

В приветствието си към гражданите и гостите държавният глава изтъкна богатите традиции на Първомай, чието най-голямо богатство са честните, почтени, трудолюбиви и достойни хора. Румен Радев изтъкна и близостта на града до стратегически транспортни артерии, свързващи Европа и Азия, както и богатите земеделски традиции, които са стимул за развитие на Първомай.

Румен Радев приветства доброто партньорство на общинското ръководство с успешните фирми от региона. По думите на държавния глава обликът на всяко населено място зависи от увеличаване на възможностите за работа, както и от бизнеса, който не само да работи ефективно, но и да бъде отговорен към хората.

В рамките на тържествената програма президентът получи от кмета на община Първомай Николай Митков ключа на града, след което запали празничния огън, даващ началото на Майските културни тържества.

Снимка: Президентство

По-рано държавният глава проведе среща с кмета на община Първомай и представители на местните власти. Финансовата и административна децентрализация и необходимостта от ясни критерии при разпределяне на средства от страна на изпълнителната власт към общините, беше акцентът на срещата. Сред другите теми бяха състоянието на местната инфраструктура и пътната мрежа.