Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова коментира последните скандали около разпространените чатове със съветника на президента Пламен Узунов и последвалите изявления на държавния глава.

"Не смятам, че президентът има проблеми единствено и само с ГЕРБ или правителството. Очевидно ролята на обединител на нацията не е изпълнена със съдържание в този му мандат. Това - с нито една от трите власти президентската институция да не може да има нормални разговори и тон, според мен е пагубно за държавата", коментира тя пред bTV.

Освен острите критики към правителството и лично към премиера, Румен Радев атакува и прокуратурата, като заяви, че дава тон за неспазване на закона и подкрепя кризисния пиар на Бойко Борисов. Реакцията на държавния глава дойде, след като държавното обвинение започна разследване за търговия с влияние срещу неговия секретар по правни въпроси Пламен Узунов и публикува негова кореспонденция с обвинения бизнесмен Пламен Бобоков.

Атанасова се спря и на сблъсъка между БСП и журналистите заради маските.

"Струва ми се наистина, че ще бъде най-удачно утре колегите от БСП да направят декларация, с която да се извинят на всички журналисти, работещи в Народното събрание, а и на цялата общност", каза тя.

Думите й са по повод декларацията на Валери Жаблянов от БСП, който се възмути от "електронния терор", който журналистите упражнявали върху депутатите чрез кадрите, на които се вижда как част от тях не носят маски, въпреки изричната заповед на здравния министър. Жаблянов призова ръководството на парламента да вземе "всички мерки народните представители да бъдат предпазени от подобни посегателства.

Атанасова сподели, че не знае дали в случая се касае за позиция на цялата парламентарна група на БСП или само на Жаблянов, но уточни, че на нея това ѝ звучи "наистина чудовищно", още повече на фона на това, че страната ни се нарежда на 111-то място по свобода на словото.

Тя припомни още, че когато е било направено предложението парламентарните репортери да бъдат отделени в друга зала поради опасността от заразяване с COVID-19, от БСП са се противопоставили остро на идеята с мотива, че това ограничава работата на журналистите.