"Редовно правителство се избира за четиригодишен мандат, не с други срокове, визирани в някакъв проект на решение. Правителство до пролетта, което не е политическо, е доста налудничава идея", коментира в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Така тя коментира идеята, подкрепяна от "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП, за кабинет, който да действа около 6 месеца и в него министри да са предимно експерти, плюс някои от служебните.

"На България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и което носи отговорност", подчерта Атанасова, цитирана от БТА.

По думите й предстои не само отговор на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява, престои да се гласува и изработи бюджет за следващата година."

"Това не е добре да направи служебният кабинет, защото след това не е ясно нито как ще се харчат средствата, нито кой ще носи отговорност, нито дали българските граждани искат назначено от президента правителство да управлява страната", категорична бе депутатката.

Тя декларира, че ГЕРБ винаги участва в избори с една-единствена цел - повече доверие от повече български граждани, естествено и победа.

"Всички други, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно, не са такава - не са в състояние да поемат никаква отговорност, имаше вече две възможности - април и юли. Смятам, че търпението на българите ще се изчерпи, те искат стабилност и сигурност, единствено ГЕРБ до момента е доказал, че може да я осигури", подчерта Атанасова.