На мандатоносителя - най-голямата парламентарна група на ГЕРБ, се пада най-голямата отговорност и отказваме да участваме в дебат за ритането по кокалчетата в политиката.

Ние трябва да ковем законите и да носим отговорност пред обществото. Да, на премиера много често му се налага да влиза в друга роля - на човек, който намира най-правилно баланса. Надявам се тези времена да са минали. Ако има междуличностни конфликти, те да останат назад. Надявам се новият сезон да бъде политически, а не хумористичен.

Това коментира в студиото на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която участва в дебат за изминалия политически сезон, в който участваха депутати от всички парламентарно представени партии в Народното събрание.

По думите ѝ често експертното говорене е било изместено от партийнологорейно говорене. Но в този парламент беше постиган и консенсус. Така в обществото се налага внушението, че НС не е постигало никога нищо заедно. Факт е обаче, че депутатите са демонстрирали такъв консенсус по някое надпартийни теми. Именно от такъв консенсус има нужда България, посочи депутатът от ГЕРБ.

Атанасова даде като пример и постигнатия консенсус по въпроса за ветото на президента над закона за следприватизационен контрол, въпреки трусовете в малката коалиция, която прерасна в междуличностен сблъсък между лидера на Атака Волен Сидеров и депутата от НФСБ Валентин Касабов.

Демонстрацията, на която бяхте свидетели вчера, беше за нещо различно - че по безспорен начин всички парламентарни групи показаха, че нямат връзка с едрия бизнес - всички подкрепиха ветото на президента над закона за следприватизационен контрол, изтъкна Атанасова.

Надявам се всяка парламентарна група да направи оценка на качеството на дебата, не бива да остават настрана и положителните неща, които се постигнаха в последния политически сезон, каза още Десислава Атанасова.