ГЕРБ, Обединени патриоти, БСП и ДПС подкрепиха действията на главния прокурор, с които се възлага на ДАНС проверка на целия процес на приватизация. Пред журналисти в Народното събрание депутати от различни парламентарни групи приветстваха инициативата и изразиха надежда тя да не е само "пиар" ход.

"Убеден съм, че с това, което прави в момента главният прокурор, търси справедливостта и това е правилно", коментира Красимир Велчев, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ. Той определи като закъснели действията по разследване на този процес. "По-добре късно, отколкото никога", коментира депутатът. Велчев декларира в лично качество готовност за подкрепа на законодателни промени във връзка със срока на давност, ако това представлява проблем пред прокуратурата.

"Най-сетне свеж вятър да повее откъм прокуратурата. Браво, поздравления, адмирации", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той допълни, че на всички ни се иска да се постигне нещо и е крайно време да излезе истината за тези престъпни приватизации, които са извършвани в годините в угода на политически поддръжници, политически съдружници и т.н. Като пример в тази връзка Симеонов посочи "престъпна като резултати приватизация" с Корабостроителния завод в Бургас, взет от Васил Божков, след което работниците са уволнени и изхвърлени на улицата. Колегата му Искрен Веселинов допълни, че силно подкрепят всяка проверка, свързана с приватизацията, тъй като през последните десетилетия голяма част от националното богатство се е изпарило през приватизационни сделки. "Приветстваме усилията на главния прокурор", каза и Искрен Веселинов от ВМРО. "Тази черна дупка на прехода трябва да бъде най-накрая запълнена и с информация, и с отговорност, защото обществото го очаква", допълни Веселинов и изрази готовност за подкрепа на законодателни промени.

Опозиционният лидер Корнелия Нинова също поздрави главния прокурор за тази инициатива. "Дано най-накрая истината за прехода да излезе наяве, проверката да бъде всеобхватна, да има справедливост и да се носи отговорност", каза Нинова и похвали Гешев и за инициативата му да бъдат разследвани организаторите на проявата Луков марш за прояви на насилие и насаждане на език на омразата.

Колегата й Румен Гечев /БСП/ също се обяви изрази подкрепа за проверката. "Притеснен съм от това, че минаха много години, не знам дали няма давност. Ако целта не е пиар, а е действително проверка на сделките, е чудесно. Аз бих започнал с Български морски флот", каза Гечев и изтъкна, че там държавата е пропуснала неустойки в размер на 53 млн.лв. "Сега да видим дали главният прокурор няма да прибере тези 53 млн.лв.", коментира той. Гечев настоя да се потърси отговорност и на тези, които са променили законите.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отбеляза, че в различни периоди на приватизацията са действали различни закони, но от друга страна изтъкна, че обществото иска да знае всичко за приватизацията. "От тази гледна точка приветстваме идеята на прокуратурата - да направи преглед и анализ на целия период на приватизация, който се състоя в страната", каза лидерът на движението.