Парламентът обяви Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава. Предложението беше прието единодушно със 130 гласа "за". То е на народните представители от ГЕРБ Пламен Манушев, Цвета Караянчева, Константин Попов, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Александър Сабанов и Даниела Димитрова, съобщи "Фокус".

Проекторешението първо беше одобрено единодушно от Комисията по отбрана вчера. Решения на общинските съвети на Тутракан и Добрич дават началото на инициативата. Тя е подкрепена от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, в качеството му на ръководител на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.

В мотивите си депутатите заявяват, че Тутраканската и Добричката епопея от септември 1916 година са едни от най-светлите примери за героизма и саможертвата на българския войник. Според тях чрез обявяването на Добрич и Тутракан за градове на Българската бойна слава ще се отдаде дължимата почит на загиналите и ще се удовлетвори желанието на гражданите да се върне паметта на българите за тези славни събития.