Валери Симеонов се изплю в лицето на майките, а искат на нас имунитетите. Не съм юрист, но обвиненията срещу нас са сходни. Това каза пред bTV депутатът от "Воля" Пламен Христов, коментирайки днешното искане на главния прокурор Сотир Цацаров за сваляне на неговия депутатски имунитет, както и на лидера на "Воля" Веселин Марешки и депутатката от партията Кръстина Таскова.

"Странно е, че преди да станем народни представители прокуратурата прекрати разследването, защото нямало доказателства. След като станахме депутати - 2017 година, отново започна досъдебно производство със същите доказателства. Интересно е, че сега пак ни поискаха имунитетите няколко дни, след като поискахме оставките на двамата вицепремиери. Една година нямаше никакво движение по досъдебното производство срещу нас и сега изведнъж то се задвижи. Естествено, че ще си дадем имунитетите, защото това е силата на "Воля" - ние сме чисти като сълзи. Сред нас няма хора, участвали в управлението на държавата, няма хора, които да са участвали в корупционни схеми и разграбването на България. Ние ли сме най-опасни в държавата?", попита Христов.

"В същото време начело на държавата седи човек, който се изплю в лицето на майките на децата с увреждания. Другият вицепремиер участва в корупционни схеми за продажба на българско гражданство. Ние сме единствените, които се противопоставихме на грабителския акт на целия български парламент - едни 10 млн. лева да отидат за самолети. Станахме неудобни. Смешно е да се твърди, че г-н Марешки, който има такъв голям бизнес, и ние с колежката Таскова, които сме висши мениджъри, ще ходим и ще изнудваме шефовете на три аптеки и ще рискуваме всичко. Това е меко казано нелепо", категоричен беше той.