Депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди (ВМРО) ще съди лидера на "Воля" Веселин Марешки за клевета. Повод е твърдението на Марешки, че Сиди, който бил "близък партньор на Красимиср Каракачанов" е искал подкуп от 10 000 лева от бившия директор на Басейнова дирекция в Пловдив Георги Семерджиев.

"Отива г-н Сиди при него и му казва: ние вече вземаме това министерство, ще те оставим на работа, но ще работиш за нас. Обаче след 20 дена Сиди му се обажда: Аз ще ти пратя един човек и той ще ти обясня как трябва да работим и той му казва - ние ще се грижим за теб, но всеки месец трябва да ни даваш по 10 000 лева", разказа тази сутрин пред bTV Мерешки, който подчерта, че Семерджиев е написал докладна за това и му е потвърдил информацията.

Това се случило през 2017 година. Той бил уволнен, защото не си плащал.

Самият Сиди обаче категорично отрече пред журналисти в парламента да е искал рушвет. Той уточни, че тъй като още през октомври 2018 г. Марешки коментирал темата, поискал справка от МВР дали са постъпвали сигнали от Семерджиев срещу него. На 2 ноември от министерството отговорили с писмо, че при направена справка в дневниците за предложения и сигнали на ОД МВР-Пловдив "такова животно нема".

"Най-логичното е, ако имаш проблем, да се обърнеш към МВР и прокуратурата", коментира Сиди.

Според него обаче вместо към компетентните органи, Семерджиев и Марешки са се обърнали един към друг.

Сиди дори заяви, че лидерът на "Воля" има от една страна фиксация, а от друга - "сериозни психиатрични проблеми".

"Когато вместо политик или аптекарски бос, се изживяваш като прокурор, вероятно имаш проблеми и смяташ, че си някаква друга личност", допълни депутатът.

Той подчерта, че вярва, че ще спечели делото срещу Веселин Марешки и ще използва парите за инициативата на ВМРО за изграждане на паметник на Тодор Александров в Пловдив и се обърна към съмишлениците си с думите: "Намерихме пари, браво!".

"Дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители за паметника", каза иронично Александър Сиди.